ULUKIŞLA’DA 4 BİNA, KÖMÜR OLMADIĞI İÇİN YANMIYOR.

24.03.2022

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde kalorifercilik yapan Hüseyin Yaldır, "Bu sene havaların biraz soğuk gitmesinden dolayı kömürler yeterli gelmedi. Çoğu insan da pahalılıktan dolayı alamıyor kömürü. Ulukışla’da 4 bina, kömür olmadığı için yanmıyor. İmkânı olan elektrikli soba alıp ısınmaya çalışıyor. Benim duyduğum kadarıyla da çoğu insan, battaniye altında günü kurtarma derdinde" dedi.

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker, ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Toker’in ziyaret ettiği kalorifer ustası Hüseyin Yaldır, artan fiyatlardan dolayı kömür alamayan insanların battaniye ile günü kurtarmaya çalıştığını söyledi.

"ÇOĞU VATANDAŞ KÖMÜR ALAMADI"

Hüseyin Yaldır, "Kalorifer yakıyoruz. Ben, halk eğitimin verdiği sertifikalı, vergi levhasına tabi şirketi olan biriyim. Ulukışla'da binaları yakıyorum, apartmanlarımızı ısıtıyoruz. Ulukışla’da ben birçok bina yakıyorum. Kömüre gelen zamlardan dolayı ve bu sene havaların biraz soğuk gitmesinden dolayı kömürler yeterli gelmedi. Çoğu insan da pahalılıktan dolayı alamıyor kömürü. Ulukışla’da 4 bina kömür olmadığı için yanmıyor. İmkânı olan elektrikli soba alıp ısınmaya çalışıyor. Benim duyduğum kadarıyla da çoğu insan, battaniye altında günü kurtarma derdinde" diye konuştu.

"İNSANLAR BATTANİYE ALTINDA OTURMAYA DEVAM EDECEK"

Yaldır, "Bu sene kömürün tonu 7 bin TL’yi gördü, şu anda 6 bin 800 TL. Bu kadar pahalı olunca çoğu insan bunu alamıyor, alamadığından dolaylı da çok büyük sıkıntı oluyor. Örneğin bu binanın son kömürleri, bu bitikten sonra bu binalar yanmayan apartman grubuna girecek. Büyük ihtimalle bu apartmandaki kişiler de ya elektrikli soba ya da bir battaniye altında oturmaya devam edecek. Allah yardımcımız olsun" dedi.