NİĞDE ULUKIŞLA'DA SOBA KULLANAMAYAN ÇİĞKÖFTECİ: "VALLAHİ ŞİMDİ NAMAZLIĞI ÇIKARIP DİZİME SARACAĞIM"

21.03.2022

Niğde Ulukışla’da CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker, “Ziyarette bulunduğumuz bir esnafımız elektrik sobasını çalıştırmamış, battaniye altında ısınıyor. Bir diğer esnafımız dükkânının yanındaki fırına gitmiş. Esnafın durumu tam anlamıyla içler acısı” dedi. Bunun üzerine çiğköfte satan esnaf, "Vallahi ben de yakamıyorum şimdi namazlığı çıkarıp dizime saracağım" diyerek bu şekilde ısındığını söyledi.

Niğde Ulukışla’da elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla önceki ve bu aya ait fatura tutarlarının yazıldığı broşürleri dağıtan ve esnafın durumuna şahit olan Toker, " Zamlar geri alınmazsa çok sayıda esnaf kepenk kapatma noktasına gelecek" dedi.

ESNAF BATTANİYE İLE ISINIYOR

CHP Ulukışla ilçe başkanı Hüseyin Toker, 1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanan elektrik zamlarına esnafın tepkisinin her geçen gün artarak devam ettiğini, ilçede birçok esnafın elektrikli cihazlarını çalıştırmadığını vurguladı. Elektrik zammı sonrası esnafın fatura bedelinin 2-3 kat arttığına dikkat çeken Toker, “Ziyarette bulunduğumuz bir esnafımız elektrik sobasını çalıştırmamış, battaniye altında ısınıyor. Bir diğer esnafımız dükkânının yanındaki fırına gitmiş. Esnafın durumu tam anlamıyla içler acısı” dedi.

"VALLAHİ ŞİMDİ NAMAZLIĞI ÇIKARIP DİZİME SARACAĞIM"

İlçe başkanı Hüseyin Toker’e geçen ay bin 250 TL gelen elektrik faturasının bu ay bin 725 TL geldiğini söyleyen ve sattığı çiğ köfteyi gösteren esnaf, “Bu adam bu köfteyi satarak elektrik faturasını ödeyebilecek mi? Al bu köfteyi sat, bin 725 TL elektrik faturasını öde. Elektrik sobasını, sadece dükkâna çocuk geldiği zaman çalıştırıyorum” diyerek zamma tepki gösterdi. Battaniye ile ısınan esnafı duyan çiğköfteci de "Vallahi ben de yakamıyorum şimdi namazlığı çıkarıp dizime saracağım" diyerek bu şekilde ısındığını söyledi.

Tadilatta olduğu sürede açmadığı dükkânına 2 bin 770 TL fatura geldiği için tepki gösteren bir başka esnaf ise, “Bana gelen en yüksek fatura 800 TL idi. O da işlerin en yoğun olduğu dönemde. Şimdiyse 2 bin 770 TL” dedi.

"ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİN SONUCU"

Farklı ticaret kollarındaki esnafları ziyaret eden Toker’e bir esnaf, sabahtan bu yana lambasını yakmadığını ve elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sonucu bu noktaya gelindiğini belirtti. Toker, “Elektrik dağıtım şirketleri özelleştirilmesin diye çok mücadele verdik. Geldiğimiz noktada da ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. AKP iktidarında gündemimiz elektrik zammı ve geçim sıkıntısı oldu. Elektrik zamlarının geri alınması için gerekli tüm mücadeleyi vereceğiz” dedi.